27 ocak 2021 İngilizce Hazırlık Mid-term Proficency Sınavı Hakkında

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI - 27.01.2021 MUAFİYET SINAV YÖNERGESİ

·        Muafiyet sınavının ilk oturumu 27.01.2021 Çarşamba günü yazılı sınav olarak yapılacaktır. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler 29.01.2021 tarihinde yapılacak olan ‘Speaking’ sınavına girmeye hak kazanacaktır. Yazılı ilk sınavdan başarısız olan öğrenciler Speaking sınavına katılamazlar ve 2. dönem hazırlık okuluna devam ederler.

·        27.01.2021 tarihinde yapılacak yazılı sınavın başlangıç saati 11.00, bitiş saati 13.40 olacaktır.

·        Sınav 3 oturumda tamamlanacaktır.

o 11.00-11.40: Reading / 30 puan

o 12.00-12.40: Use of English / 30 puan

o 13.00-13.40: Writing (Essay) / 40 puan

·        Sınav ‘ONLINE’ olarak görüntülü bir şekilde ZOOM programı üzerinden gerçekleştirilecektir.

·        Her grubun bir ‘GRUP SORUMLUSU’ ve GRUP GÖZETMENİ’ olacaktır

·        Sınav gününde internet bağlantısı olan, ses-kamera sistemine sahip bir cihazdan bağlanmak zorunludur. Ayrıca bu cihazlarda ‘zoom’ ve ‘word’ programlarının olması gerekmektedir.

·        Sınav başlangıcında sorular e-mail olarak öğrencilere yollanacak ve her oturum sonunda öğrenci tarafından cevaplanıp, kayıt edilip ‘Grup Sorumlusuna’ geri yollanacaktır.

·        Yazılı sınav geçme notu 70’tir. 70 puan altında alan öğrenciler sınavda başarısız sayılırlar ve speaking sınavına giremezler, bu öğrenciler 2.dönem hazırlık okuluna devam ederler. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan öğrenciler 29.01.2021 Cuma günü yapılacak ‘Speaking’ sınavına girmeye hak kazanırlar. Speaking sınavına katılmayan öğrenciler hazırlık sınavından muaf olamazlar.

·        Speaking sınavı geçme notu da 70’tir.

·        Speaking sınavı da ‘zoom’ üzerinden online olarak yapılacaktır.

·        Speaking sınavı zoom üzerinden bir ‘Öğretim Elemanı’ ile karşılıklı yaklaşık 10 dakikalık bir soru-cevap seansı şeklinde olacaktır. Bu soru cevap kısmında B2 seviyesi konuşma becerisi aranacaktır.

·        Her 2 sınav başlamadan önce kimlik kontrolü yapılacaktır.

·        Her 2 sınavda da öğrenciler baştan sona kamera önünde olmak zorundadır. Sınavı erken biten öğrenciler sınav sonuna kadar oturumlarını kapatamazlar.

·        Sınav boyunca 2. Bir elektronik cihaz kullanımı (cep telefonu,tablet…vb.) yasaktır.

·        Sınavlar boyunca kameranın her an açık olması ve öğrencinin ekranda net bir şekilde görünmesi zorunludur.

·        Sınav ortamında yalnız bulunmak, herhangi bir öğrenme kaynağından yararlanmamak ve tüm sınavı bireysel olarak yapmak zorunludur.

·        Kuralların herhangi birinin ihlali ya da şüpheli bir durumda sınav Grup Sorumlusu tarafından iptal edilebilir.

·        Kopya çekilmesi, teşebbüs edilmesi, sınava öğrenci yerine başkasının girmesi…vb. durumlarda ilgili öğrencinin sınavı iptal edilir ve ‘Disiplin Yönergesi’ ilgili maddeleri gereği işlem yapılır.

·        İsteğe bağlı hazırlık okuyacak öğrencilerin sınava girmelerine gerek yoktur.

·        Sınavlar kayıt edilecektir.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ