Ara Dönem Türkçe Muafiyet Sınavı Hk.

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ARA DÖNEM MUAFİYET SINAVI

Muafiyet sınavının ilk oturumu 05.02.2021 Cuma günü saat 09:00’da sözlü sınav olarak yapılacaktır. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler, öğleden sonra yapılacak olan yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınavdan başarısız olan (25 üzerinden en az 15 alamayan) öğrenciler yazılı sınava katılamazlar ve hazırlık okurlar. Öğrenciler, hazırlıktan muaf olmaları için toplam dört beceriden toplam 70 puan almalıdır. Dinleme, konuşma, okuma ve yazmadan herhangi birinde 25 üzerinden 15’ten az puan almaları durumunda hazırlık okurlar.

Dönem içerisinde hazırlık okuyup yirmi (20) saat devamsızlık yapan öğrenciler sınava alınmazlar.

Sınav 3 seansta tamamlanacaktır.

Sınav ‘ONLINE’ olarak görüntülü bir şekilde ZOOM programı üzerinden gerçekleştirilecektir.

Öğrenciler, Zoom programının haricinde Google Documents programını da indirmelidir.

Her grubun bir ‘GRUP SORUMLUSU’ ve GRUP GÖZETMENİ’ olacaktır. Grup sorumlusu ve grup gözetmeni sadece teknik aksaklıkta öğrenciye yardım edecektir.

Her grup için sınavdan 1 hafta önce ‘whatsapp’ grubu oluşturulacak ve yönlendirmeler bu grup üzerinden yapılacaktır.

Cep telefonu numarası eksik olan öğrenciler gruplarında belirtilen e-mail adresine (mehmetaltinova@arel.edu.tr) ‘cep telefonu bilgilerini’ yollayacaktır.

Sınav gününde internet bağlantısı olan, ses-kamera sistemine sahip bir cihazdan bağlanmak zorunludur. Ayrıca bu cihazlarda ‘zoom’ ve ‘word’ programlarının olması gerekmektedir.

Sınav başlangıcında sorular e-mail olarak öğrencilere yollanacak ve her seans sonunda öğrenci tarafından cevaplanıp, kayıt edilip ‘Grup Sorumlusuna’ geri yollanacaktır.

Yazılı sınav geçme notu 70’tir. 70 puan altında alan öğrenciler sınavda başarısız sayılırlar ve konuşma sınavına giremezler, bu öğrenciler 1 yıl hazırlık okuyacaktır/okumaya devam edecektir. Konuşma sınavından 15 ve üzeri puan alan öğrenciler 05.02.2021 saat 14:00’da yapılacak yazılı sınavına girmeye hak kazanırlar. Sınavlardan herhangi birine katılmayan öğrenciler hazırlık sınavından muaf olamazlar.

Konuşma sınavı da ‘zoom’ üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

Konuşma sınavı “Zoom” üzerinden bir ‘Öğretim Elemanı’ ile karşılıklı 10 (on) dakikalık soru-cevap seansı seklinde olacaktır. Bu soru cevap kısmında B2 seviyesi konuşma becerisi aranacaktır.

Yazılı sınavı ile ilgili ayrıntılı duyuru konuşma sınavı sonrası yapılacaktır.

Her iki sınav başlamadan önce kimlik kontrolü yapılacaktır.

Her iki sınavda da öğrenciler baştan sona kamera önünde olmak zorundadır. Sınavı erken biten öğrenciler sınav sonuna kadar oturumlarını kapatamazlar.

Sınav boyunca 2. Bir elektronik cihaz kullanımı (cep telefonu,tablet...vb.) yasaktır.

Sınavlar boyunca kameranın her an açık olması ve öğrencinin ekranda net bir şekilde görünmesi zorunludur.

Sınav boyunca ekran önünden ayrılmak yasaktır.

Sınav ortamında yalnız bulunmak, herhangi bir öğrenme kaynağından yararlanmamak ve tüm sınavı bireysel olarak yapmak zorunludur.

Kuralların herhangi birinin ihlali ya da şüpheli bir durumda sınav Grup Sorumlusu tarafından iptal edilebilir.

Kopya çekilmesi, teşebbüs edilmesi, sınava öğrenci yerine başkasının girmesi...vb. durumlarda ilgili öğrencinin sınavı iptal edilir ve ‘Disiplin Yönergesi’ ilgili maddeleri gereği işlem yapılır.

İsteğe bağlı hazırlık okuyacak öğrencilerin sınava girmelerine gerek yoktur.

Sınavlar kayıt edilecektir. 21.02.2021

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ