Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı

Türkiye, kuyumculuk sektöründe dünyada üçüncü sırada olan bir ülkedir.

Yüzyıllar boyu kültürümüzün önde gelen el sanatlarından olan bu Programda eğitim, günümüz teknolojisi ve kültür mirasımızın estetik olgularıyla birleştirilerek verilmektedir.

Bu programda öğrencilere Kuyumculuk ve Takı Tasarımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitim olarak el aletleri, soğuk şekillendirme, kaynak, ergitme, santrufuj döküm, model hazırlama, şekillendirme, birleştirme, haddeleme, polisaj, galvona, asitle motif hazırlama, yüzey işlemleri ve üretim teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

Günümüz koşullarında böyle bir programda eğitim alan mezunlarımızın iş bulma olanağı, kuyumculuk sektöründe usta-çırak zihniyetinin giderek değişmesi nedeni ile, çok daha kolaydır.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri *

• Aksesuar Tasarımı
  • Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı
  • Takı Tasarımı
  • Takı Teknolojisi ve Tasarımı

* 2018 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir.